Hoofdmenu
Clusters
Mode & Beauty
Wonen
Vrije tijd
Diensten
Horeca
Handig
Openingstijden
Plattegrond

Een culinair feest in Assen bij het Preuvenement en Warenhuis Vanderveen

Het Preuvenement in de Gouveneurstuin in hartje Assen is dé plek waar je smaakpapillen een feestmaal krijgen voorgeschoteld. Dit jaar op 30, 31 augustus en 1 september, wordt alweer de 14e editie van dit muzikale eetfestijn gevierd. Wat ooit begon in 2011 met zo'n 150 bezoekers, is nu uitgegroeid tot een mega-event dat tienduizenden lekkerbekken trekt.


Muziek en culinair vermaak voor iedereen


Warenhuis directeur Nico Vanderveen beleeft het Preuvenement als een knalfuif voor de smaakpapillen en de oren. "Tijdens het Preuvenement treden diverse artiesten op, waaronder bekende namen als Numidia en Dilana Smith", aldus Nico. "Ook minder bekende artiesten krijgen een podium, waardoor er een gevarieerd muzikaal programma ontstaat." Voor de kleintjes is er genoeg te doen: van een speurtocht tot het bouwen met mega legoblokken. Ouders, je hebt je handen vrij om alle heerlijke hapjes naar binnen te werken!


Het Preuvenement staat namelijk bekend om een breed scala aan delicatessen met tientallen kraampjes: van tapas en pasta tot sushi en grillhapjes. Of je nu houdt van roti, macarons of van een goed glas wijn, er is voor ieder wat wils. "Het evenement draait om proeven en genieten. De diverstiteit aan smaken is wat het Preuvenement zo bijzonder maakt", zegt Nico. "Het is een waar hapjesfestijn."


Extra culinaire stop: Warenhuis Vanderveen


Ben je na het Preuvenement toe aan de volgende gang? Voeg dan even verderop een extra culinaire stop toe bij Warenhuis Vanderveen, waar je smaakavontuur vrolijk verdergaat. Dit gigantische warenhuis is een waar shopwalhalla met meer dan zestig afdelingen, van mode en beauty tot meubels en de grootste speelgoedafdeling van Nederland. Hier vind je alles wat je hartje begeert en nog meer.


De horecagelegenheden van Vanderveen zijn op zichzelf al een tripje waard. Zo kun je je tanden zetten in de heerlijkheden van traiteur/ keurslager Jan Mager (perfect voor gourmet, fondue, barbecue en belegde broodjes) of genieten van de award-winnende tapas, nootjes, kazen en wijnen bij Mercado Don Emilio. Heb je nog een gaatje over? MultiVlaai biedt vlaaien, brownies en New York cheesecake die je oma's recepten doen verbleken. Bij River Assen kun je terecht voor lunch, café en diner en op de eerste etage staat restaurant Societea garant voor heerlijke maaltijdsalades en pannenkoeken. 


En dan is er natuurlijk nog Coco & Sebas, het mekka van de chocoholics. Hier vind je de allerlekkerste chocolade om je dag mee af te sluiten. Want, eerlijk is eerlijk, voor verwenchocola is altijd ruimte.

Coco & Sebas: luxe chocoladebeleving


Coco & Sebas, centraal in het warenhuis op de begane grond, is een waar chocoladeparadijs. Deze Brabantse 'Rituals van de bonbons' is in Noordoost-Nederland alleen te vinden bij Warenhuis Vanderveen. Hier vind je de lekkerste bonbons, chocotruffels, repen en andere chocolade, in de meest prachtige verpakkingen. De broers Mo en Morhaf zijn druk bezig met de verkoop van de nieuwste hype: de Dubai chocoladereep. "Na een viral TikTok-video van influencer Monica Geuze zijn deze repen in Nederland niet aan te slepen", legt Mo uit. "Ons atelier in Oirschot draait al weken flink overuren."


En ja, die hype snappen wij wel. De Dubai reep melkchocolade heeft als vulling een hemelse mix van pistachepasta en crunchy kadayif/kanafeh, het filodeeg waar ook baklava van wordt gemaakt. Het is een explosie van smaken die zelfs de grootste chocohater bekeert. "Het is geweldig om te zien hoeveel mensen enthousiast zijn over onze chocolade", zegt Mo. "We proberen iedereen te voorzien, maar soms is de vraag naar de reep gewoon te groot." Mo verwacht dat de Dubai reep na de hype een echte klassieker zal worden, met een blijvende populariteit.

Een bezoek dat alle zintuigen prikkelt


Warenhuis Vanderveen werd in 2022 Europees bekroond met de EK Passion Star Award voor haar onderscheidende winkelcultuur en dat is te merken ook. Medewerkers praten vol passie over hun werk en doen er alles aan om jou een overgetelijke ervaring te bieden. Of je nu komt voor heerlijke chocolade, de tongstrelende delicatessen of om kleding te shoppen: een bezoek aan Vanderveen is een waar feest voor ál je zintuigen.


Mis het Preuvenement in Assen dus niet en combineer je bezoek met een culinaire ontdekkingsreis bij Warenhuis Vanderveen. Geniet van de sfeer, het eten en de geweldige muziek - wat ons betreft de ultieme manier om de zomer mee af te sluiten.


Bron: Sikkom